Veiligheidsadvies voor Philips HeartStart AED’s

Geplaatst door AED.nl op 31 oktober 2012 in Update's & recalls | Reageer als eerste!

Philips_AED_advies

Philips gaat als toevoeging op de meegeleverde gebruikershandleiding de eigenaren van een FRx of HS1 HeartStart AED infomeren hoe te handelen bij een storingsmelding van de AED. Als de HeartStart AED tijdens een diagnostische zelftest een probleem herkent zal er een auditief (piepsignaal) worden weergeven. Er zijn daarbij twee verschillende soorten audio-signalen:

Een enkele piep en dan een korte pauze (♪ …. ♪ …. ♪….) in dat geval dient de gebruiker op de blauw i-toets voor informatie te drukken. De AED zal dat vertellen wat het probleem is en welke actie dient te worden ondernomen alvorens de AED weer gebruiksklaar is.

Bij een auditief signaal van drie opvolgende piepjes  (♪♪♪…♪♪♪…♪♪♪) is het van belang om het gebruik van de AED te discontinuëren en contact op te nemen met de leverancier. De AED dient dan te worden nagekeken door Philips.

Mocht de AED toch nodig zijn voor een inzet dan adviseren wij u de AED toch toe te passen en alle gesproken instructies van het apparaat op te volgen. Philips adviseert klanten dringend om, zodra de noodsituatie voorbij is, onmiddellijk contact op te nemen met hun lokale Philips-vertegenwoordiger.

Om contact op te nemen met Philips over een betrokken apparaat, kunnen klanten hun lokale servicevertegenwoordiger bellen op 1-800-263-3342.

Ga naar www.philips.com/heartstartmaintenanceadvisory voor nadere informatie over hoe de geautomatiseerde zelftestwaarschuwing met drievoudige piepjes kan worden geïdentificeerd.

De veiligheidsmededeling van de FDA betreffende dit probleem vindt u op: http://www.fda.gov/medicaldevices/safety/alertsandnotices/ucm376938.htm

Reageren