Recall Philips HeartStart AED’s

Geplaatst door AED.nl op 20 maart 2014 in AED Nieuws | Reageer als eerste!

Bij een beperkte serie Philips HeartStart defibrillatoren geproduceerd in juli 2013 heeft Philips een probleem gesignaleerd met de contactpunten tussen de elektrodecassette en de AED. In een aantal gevallen kunnen één of beide contactpinnen verontreinigd zijn met restanten van het soldeerproces. Deze verontreiniging kan een goede verbinding tussen de elektrodecassette en de AED verhinderen. Hierdoor is de AED mogelijk niet in staat tot het stellen van een juiste diagnose en het afgeven van een schok.

Om welke HeartStart AED’s gaat het?

Het gaat om een beperkt aantal M5066A- en M5068A-  modellen van de Philips HeartStart Home en Onsite (HS-1) AED. Betrokken apparaten zijn kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van het serienummer welke aan de achterzijde van uw AED te vinden is. Alléén apparaten waar het serienummer begint met A13G-**** zijn betrokken in deze terugroepactie.

Wat te doen?

De Philips HeartStart AED’s staan bekend om de meest uitgebreide zelftesten en wanneer het statuslampje groen knippert is er nog geen reden tot paniek. Toch zal Philips uit voorzorg de betrokken AED kosteloos omruilen. In dat geval zal uw leverancier binnenkort contact opnemen om de omruiling in gang te zetten.

Lees hier de informatie van Philips over deze terugroepactie:  Brief Philips

 

Reageren