Software aanpassing Defibtech

Geplaatst door AED.nl op 8 juni 2010 in Update's & recalls | Reageer als eerste!

Software aanpassing voor de DBP-2800 batterij-unit

Defibtech heeft bekend gemaakt dat het een vrijwillige software-correctie aan het voorbereiden is voor de DBP-2800 Batterij-units, die voor 4 juni 2007 zijn gefabriceerd. De DBP-2800 Batterij-unit is de hoofdbatterij met een stand-by tijd van 7 jaar, welke wordt gebruik voor de Defibtech Lifeline Automatische Externe Defibrillator (AED).

Het is wereldwijd in vier gevallen voorgekomen dat een AED, met een batterij-unit die tot de correctie behoort, een onterechte fout bespeurde tijdens het opladen van de AED voor het geven van een defibrillatieschok, met als gevolg dat de schok werd geannuleerd.

De betrokken batterij-units zullen worden voorzien van nieuwe software door middel van SD-kaarten. De update kan eenvoudig op locatie worden uitgevoerd. In afwachting van deze update adviseert Defibtech de eindgebruikers om de apparaten in dienst te houden.

Medizon, importeur voor Defibtech in de BeNeLux, zal namens Defibtech de software-correctie in Nederland en België begeleiden. In week 24 (14 t/m 18 juni) zal begonnen worden met het updaten van de batterij-units. De eigenaren/beheerders van de betrokken batterij-units zullen worden benaderd door Medizon of door een door Medizon geautoriseerd bedrijf.

De software-correctie betreft alle DBP-2800 Batterij-units die voor 4 juni 2007 zijn gefabriceerd. Op de website van Defibtech kunt u controleren of uw batterij-unit wel of niet onder de correctie valt. Ga daarvoor naar de volgende webpagina: www.defibtech.com/batteryFA U kunt ook bellen met Medizon op telefoonnummer 050 – 313 3096.

De aangekondigde update is gerapporteerd bij The Food and Drug Administration (FDA). www.fda.gov/medwatch

Bron: www.nieuwsbank.nl

Reageren