Levering HeartStart AED’s wederom vertraagd door productieproblemen.

Geplaatst door AED.nl op 24 februari 2015 in AED Nieuws | Reageer als eerste!

Philips kampt al enige maanden met productieproblemen van de succesvolle HeartStart defibrillatoren.Philips HeartStart eerste-hulp-defibrillator groot copy

Als sinds november vorig jaar rollen er niet of nauwelijks HeartStart AED’s van de band. De oorzaak van de productieproblemen zou te maken hebben met een afwijking in een door een externe leverancier geproduceerd onderdeel. Om de hoogtste kwaliteit te waarborgen heeft men besloten de productie op te schorten. Of dit gebeurde op last van de FDA (Amerikaanse toezichthouder) of uit eigen initiatief van Philips is niet helemaal duidelijk.

In eerste instantie was de afgegeven verwachting dat de productie en verzending op 17 december vorig jaar volledig hervat zou kunnen worden, maar deze datum is keer op keer verschoven en speelt de kwestie al ruim 3 maanden. Het laatste nieuws is dat Philips verwacht dat de HeartStart AED’s pas vanaf eind maart weer leverbaar zullen zijn.

In Nederland is er inmiddels een leveringsachterstand van enkele honderden defibrillatoren en wachten sommige klanten al weken op hun bestelde AED. De Philips HeartStart is wereldwijd een zeer populaire AED, maar ook in Nederland heeft Philips met voornamelijk de HeartStart HS-1 AED een aanzienlijk marktaandeel.  Het zal dus naar verwachting ook wel enige tijd duren voordat de achterstand volledig is ingelopen en de AED weer ‘vanaf de plank’ kunnen worden geleverd.

Reageren