Veldactie Physio Control Lifepak CR Plus en Lifepak Express AED’s

Geplaatst door AED.nl op 9 november 2016 in AED Nieuws, Update's & recalls | Reageer als eerste!

Physio control Lifepak Cr plus en ExpressFabrikant Physio-Control heeft kenbaar gemaakt een veldactie uit te voeren voor een aantal van hun AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren). Het zou hierbij gaan om AED’s van het type Lifepak CR Plus en de Lifepak Express.

De veldactie wordt uitgevoerd naar aanleiding van een probleem dat zich voor heeft gedaan bij een aantal van deze apparaten. Er blijkt zich een storing voor te doen wanneer de AAN/UIT knop wordt ingedrukt en het deksel van de AED open is. Deze storing zorgt er voor dat er géén stemaanwijzing is, wat volgens de fabrikant te wijten is aan een component, de zogenaamde ‘reed switch’, welke soms niet werkt. Het gevolg hiervan is dat de AED soms geen schok af kan geven en een slachtoffer dus niet succesvol gereanimeerd kan worden. Tot dusver is dit volgens Physio-Control nog niet gebeurd en is de storing alleen ontdekt tijdens het installeren en testen van de AED. Echter valt uit deze informatie te concluderen dat AED’s met dit defecte component direct moeten worden gerepareerd voordat er alsnog mensen sterven wegens het uitblijven van de levensreddende schok van de defibrillator.

Van de 25.178 apparaten die van het type Lifepak CR Plus en de Lifepak Express in de omloop zijn, zouden er 9.600 over het defecte component kunnen beschikken. Physio-Control heeft naar eigen zeggen contact opgenomen met klanten die in het bezit zijn van een defibrillator met dit mankement.

Wilt u weten of uw Physio Control Lifepak CR Plus of Lifepak Express onder de 9.600 risicogevallen valt? Via deze link kunt u middels uw gegevens en het serienummer controleren of uw AED over de defecte ‘reed switch’ beschikt.

Meer weten?
Lees voor meer informatie over deze veldactie de brief van Physio Control, of de melding op hun website.

 

Reageren