Defibtech kondigt software-correctie aan

Geplaatst door AED.nl op 11 april 2011 in Update's & recalls | Reageer als eerste!

Defibtech heeft bekend gemaakt dat het een software-correctie aan het voorbereiden is voor de DDU-100 series met software 2.004 en ouder. Globaal zijn dit de AED’s die vóór medio 2009 zijn gefabriceerd. De DDU-100 Serie AED is in Nederland en België verkocht als de Defibtech Lifeline AED (halfautomatisch).

Waarom een softwarecorrectie?
In enkele gevallen is het voorgekomen dat de Defibtech Lifeline AED een schok heeft geannuleerd. Dit gebeurde op het moment dat de AED zich voorbereidde op het geven van een defibrillatieschok (het opladen van de condensator).
Wanneer bij gebruik de AED de schok annuleert, adviseert Defibtech om het apparaat uit te schakelen (servicecode 1005 wordt gemeld). Wanneer er geen andere AED voorhanden is dient u de AED opnieuw in te schakelen en het protocol voort te zetten.
Uit verzamelde gegevens blijkt dat de kans dat een Defibtech Lifeline AED, die moet worden voorzien van de nieuwe software, een schok annuleert kleiner is dan 1 op 400.000.

Medizon, importeur voor Defibtech in de BeNeLux, zal namens Defibtech de software-correctie in Nederland en België organiseren. Deze correctie zal plaatsvinden onder de naam: Veldaktie 2011. Meer details over de exacte uitvoering van de Veldaktie worden binnenkort bekendgemaakt.

Op de website van Defibtech kunt u op basis van het serienummer van de AED controleren of uw AED wel of niet onder de correctie valt. Ga daarvoor naar de volgende webpagina: www.defibtech.com/fa11 Het serienummer van de AED kunt op de achterzijde van de AED vinden. U kunt ook bellen met Medizon op telefoonnummer 050 – 313 3096.

Reageren