Nieuws

Uniek AED-project van start in Lisse

Groepsfoto Lisse Hartveilig

Afgelopen dinsdag is in Lisse een uniek project op het gebied van hartveiligheid van start gegaan. Tijdens de kick-off van 'Lisse Hartveilig' werden 29 burgerhulpverleners uitgerust met een 'eigen' AED voor de duur van twee jaar. Het idee hierachter is dat deze burgerhulpverleners bij een melding van een reanimatie in de omgeving, sneller met AED ter plaatste zijn en dus direct de juiste hulp kunnen bieden. Naar verwachting zal de overlevingskans hierdoor sterk toenemen.

Noodzaak voor "APK" AED weer bewezen

AED aan de muur

Op dinsdag 5 januari sloeg het noodlot toe in het winkelcentrum in Bergen op Zoom, waar een vrouw een hartstilstand kreeg. De vrouw werd direct gereanimeerd en er werd met spoed een AED gehaald. Terwijl de AED als een levensreddend apparaat moet dienen, liet het apparaat het afweten en kon deze niet gebruikt worden. Oorzaak; gebrekkig onderhoud.

Inruilactie Telefunken AED

Fabrikant Telefunken AED failliet

De reden voor deze inruilactie is het feit dat de fabrikant van deze AED onlangs failliet is gegaan. Hiermee is het zeer onwaarschijnlijk dat er in de toekomst nieuwe elektroden en accu's voor deze AED verkrijgbaar zullen zijn, waarmee de AED op enig moment dus niet meer bruikbaar zal zijn.

AED.nl stopt met leveren AED's die niet aan FDA eisen voldoen.

Onlangs verschenen berichten in de media dat Philips HeartStart AED's mogelijk niet in staat zouden zijn om een levensreddende schok af te geven. De oorsprong van dit verontrustende nieuws is een persbericht van de Amerkaanse toezichthouder FDA. In dit bericht staat dat er een kans is dat deze AED's door een interen defect niet meer in staat zouden zijn om te schokken en dat er een omruilactie zou volgen.

Pagina's