Philips introduceert AED-inspectie op afstand

Gisteren maakte Philips bekend dat het samenwerkt met busfabrikant VDL om bussen uit te rusten met “slimme” AED’s. Een AED in een bus of touringcar is op zich niet nieuw, wel nieuw is het systeem om de AED’s op afstand te monitoren. Hiervoor gebruikt Philips de “SmartConnect” technologie. Deze wordt in abonnementsvorm aangeboden onder de naam “HS Readiness”.

Het idee is eenvoudig: de SmartConnect wordt in de draagtas van de AED geplaatst en kan via een mobiel telecommunicatienetwerk berichten verzenden. Dat maakt het mogelijk om automatisch een bericht te verzenden als de AED een storingsmelding geeft. De ingebouwde bewegingssensor registreert verder wanneer de AED wordt ingezet, en belt zo nodig een voorgeprogrammeerd telefoonnummer om een ingesproken boodschap af te spelen. In de toekomst zal het mogelijk zijn de exacte locatie van het apparaat te zien, dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger. Het apparaat gebruikt een interne batterij, zodat geen verdere stroomvoeding nodig is.

In juni 2014 waren al 1.000 SmartConnect-apparaten geïnstalleerd. Heeft u interesse? Neem contact met ons op; wij praten u graag bij!